Populära drycker i Sverige

När det kommer till olika drycker i Sverige så finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Drycker utan alkohol kan nämligen säljas utan några typer av rättsliga regler så länge de uppfyller myndigheternas hälsokrav. När det kommer till alkoholhaltiga drycker finns det också spännande alternativ och det finns ett brett sortiment att välja mellan, bland annat vodka, whiskey och bourbon. Under den senaste tiden går det också att beställa vin med hemleverans vilket gjort att marknaden blivit mer spännande under de senaste åren. Därför kommer denna artikel gå igenom olika typer av populära drycker i Sverige.

Drycker utan alkohol

Ända sedan Sverige öppnade upp för världsmarknaden för flera decennier sedan så har utländska drycker blivit väldigt populära. I denna kategori ingår bland annat Coca Cola, Pepsi och Fanta. Dessa drycker har i stort sett tagit över den svenska marknaden när det kommer till läsk av olika sorter. Men för några år sedan fanns det också en mängd olika svenska alternativ till dessa, bland annat olika typer av sockerdrickor och andra kolsyrade drycker.

Alkoholhaltiga drycker

Sverige är ett land där ölen länge har varit den allra mest populära alkoholhaltiga drycken. Detta på grund av att Sverige har de olika råvarorna som behövs för att man ska kunna utveckla egna ölsorter. På grund av detta så har en mängd olika öl tagits fram i Sverige genom historien, bland annat Norrlands Guld och Mariestad. Men under de senaste åren har andra typer av drycker blivit mer populära, varpå vinet börjat drickas mer av de yngre generationerna. Detta har också gjort att fler vintillverkare exporterar sina viner till Sverige, något som gjort att marknaden blivit mer spännande. Det går exempelvis att köpa vin från Makedonien, Georgien och Sydafrika.